Skip to content

Clubkleding

We gaan onze clubkleding vernieuwen

In de loop van 2024 gaan we naar een nieuwe leverancier. We zijn nu (feb24) in gesprek over het ontwerp, dat goed zal aansluiten bij de huidige kleding. Binnenkort zullen we een pasavond. organiseren

Met deze clubkleding bent u ook direct herkenbaar voor de leden en publiek, dus draag het met trots op de training, bij elke wedstrijd, evenement of activiteit!

Historie

Na de ontvlechting van de VOAB Loopgroep uit de SV VOAB op 13 juni 2006 wilde Loopgroep een nieuwe naam, een nieuw logo en andere club kleuren kiezen.

Het huidige logo werd ontworpen door Koen van Loon ( Qforma) uit Tilburg. Het is een strak vorm gegeven figuur die zowel door het bos (blad van een boom) als op de weg loopt.

Het symboliseert dat onze Loopgroep veel in de natuur loopt. Lekker buiten in de natuur genieten en tegelijk gezond en actief bezig zijn.

Dat is ook de reden om de club kleur groen te kiezen. De Loopgroep organiseert ieder jaar de cross op landgoed Gorp en Roovert en de stratenloop in de gemeente Goirle. Ook deze twee activiteiten van de Loopgroep vinden plaats in het bos en op de weg.

De Kledingcommissie koos voor groen en zwart. De (steun) kleur zwart steekt goed af bij de kleur groen. De twee kleuren en de vormgeving zijn – volgens bedoeling – totaal anders dan het fel blauw en oranje van VOAB.

Het nieuwe logo, de kleuren groen, zwart en een beetje wit zijn door de Atletiekunie goedgekeurd in april 2007.

Het logo en de clubkleding zijn op 3 mei 2007 gepresenteerd aan de leden van de Loopgroep. De reacties waren positief en de meeste actieve lopers hebben meteen kleding besteld.