Skip to content

Voorjaarsloop 2018 in centrum Goirle succesvol verlopen!

Voorjaarsloop 2018 in centrum Goirle succesvol verlopen!

apr 19, 18
Marcella
no comments

Dit jaar heeft Loopgroep Goirle de welbekende Midzomerloop omgezet naar een Voorjaarsloop en wel op zondag 15 april. Van de oorspronkelijke datum die op Vaderdag viel, vaak na een zeer drukke week waarin scholieren ook de avondvierdaagse hadden gelopen, werd nu dus afgeweken. Dit jaar was de befaamde loop sowieso anders van opzet. Naast een reguliere loop van 5 km. of 10 km. door reguliere-en wedstrijdlopers, werd de Teamloop geïntroduceerd. Teams van junioren, senioren of van beiden, gingen de uitdaging aan om als eerste aan de finish te verschijnen.
Ook het parcours was dit jaar anders dan de voorgaande jaren.Niet de gebruikelijke rondes van 2,5 km. maar een aaneengesloten route van 5 km. door het mooie Goirle met als start- en finishpunt het Kloosterplein. Mozes en Flanders zorgde voor volle terrassen, een bar op het plein voor dorstige kelen en een DJ voor de muzikale omlijsting.
Dit jaar deden ook enkele leden van de beginnersgroep (2017-2018) Loopgroep Goirle mee. Al enkele jaren traint Pierre de Kok met meer dan 100% inzet, al dan niet samen met de andere trainers van Loopgroep Goirle, vanaf eind september tot begin april, onervaren lopers naar een aaneengesloten duurloop van 10 km. Mooi was het dan ook dat de beginners die donderdag 5 april voor de eerste keer de 10 km. hebben gelopen, dit opniuew tijdens de Voorjaarsloop hebben laten zien. Een mooie prestatie waar Loopgroep Goirle erg trots op is. Ben je enthousiast geworden door de Voorjaarsloop en lijkt het je leuk om volgend jaar ook mee lopen, houdt dan zeker onze website in de gaten (www.loopgroepgoirle.nl). We zouden het leuk vinden als we je bij de Loopgroep mogen ontmoeten. De beginnerscursus start eind september, begin oktober 2018.

Comments Are Closed!!!