R&R Midzomerloop 2015

R&R Midzomerloop 2015

jun 23, 15
Theo Walbeek
no comments

 

De R&R Midzomerloop van de Loopgroep Goirle, op 20 juni jl. voor het eerst op zaterdagavond, was ook dit jaar weer een geslaagde en gezellige activiteit.

Het aantal deelnemers bleef, door concurrentie van andere loopevenementen in de omgeving en door een in deze tijd toch drukke wedstrijdagenda, helaas ver achter bij dat van vorig jaar. Dat nam niet weg dat er door de deelnemers toch hard werd gestreden voor een goede klassering en/of tijd. Het weer werkte mee, want het was droog en zeker voor de lopers niet te warm.
Vanaf 17.45 uur startten 4 groepen Goirlese basisscholieren enthousiast voor afstanden van 500 en 1000 meter over de Tilburgseweg. De krachten verdelen over 1000m viel nog niet altijd mee, maar alle jongens en meisjes bereikten uiteindelijk de finish, waar een verdiende medaille, snoep en ranja wachtten. De wisselbeker voor de overall best presterende school was dit jaar voor ’t Schrijverke. De Bron werd tweede, nog voor de winnaar van vorig jaar, De Regenboog.

De deelnemers aan het hoofdprogramma, de wedstrijd over 10 en de trimloop over 5 of 10 kilometer, werden om 18.45 uur ‘weggeschoten’.

De strijd om de punten voor het ZLM-stratencircuit was niet in alle categorieën even spannend. Er waren wel ereplaatsen voor diverse Goirlese atleten. Zo liepen Robbert van de Wouw, Arie Verhoeven, Kees Verhoeven, Henri Smits, Hilde de Boer en Anja Kuijsten van de Loopgroep Goirle in hun categorie in de prijzen. Hilde Gilissen van het Tilburgse Parcival bleef bij de vrouwen senioren met 38 minuten en 34 seconden zelfs slechts 4 seconden boven het parkoersrecord.

Kijk voor de uitslagen.

Van de organiserende Loopgroep Goirle liep een aantal atleten voor het eerst een wedstrijd over 5 of 10 kilometer. Een hele prestatie! Inherent aan de clubcultuur haalde men met elkaar moe maar voldaan de finish, onderweg geholpen door de opzwepende klanken van percussiegroep Divertimento.

De Wedstrijdcommissie van de Loopgroep Goirle bedankt, behalve haar vrijwilligers die de R&R Midzomerloop weer hebben doen slagen, zeker ook haar vele sponsors (in geld en/of natura).

Op zondagmorgen 21juni liet de Loopgroep Goirle zich overigens weer van haar beste kant zien. De Wandelcommissie had in het kader van het Midzomerfestival een natuurwandeling georganiseerd. De deelnemers spraken achteraf van een gezellige wandeling door een mooie groene omgeving van ons dorp.

Comments Are Closed!!!