Beginnen met Hardlopen. Dit najaar bij Loopgroep Goirle

Beginnen met Hardlopen. Dit najaar bij Loopgroep Goirle

aug 22, 15
Theo Walbeek
no comments

Hardlopen is leuk, het is een ideale manier om op een eenvoudige wijze te werken aan je conditie. Toch is een duwtje in de rug soms belangrijk.

Loopgroep Goirle biedt dit najaar twee mogelijkheden om met hardlopen te beginnen.

Onze beginnerscursus legt in 6 maanden een goede basis. Je kunt dan 10 kilometer hardlopen. Dat is een prima stap om in september 2016 de Tilburg Ten Miles te kunnen lopen.

Bij Start To Run maak je in zes weken kennis met hardlopen. De zevende week kun je in 25 minuten ca 3 kilometer achter elkaar hardlopen.

BEGINNERSCURSUS. Tilburg Ten Miles (TTM) 2016 is haalbaar!

Heb je weinig conditie en het lukt je maar niet om zelf de juiste motivatie te vinden? Dan is de beginnerscursus van Loopgroep Goirle iets voor jou. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers, leer je hardlopen en verbeter je je conditie. Je traint met een groep wat goed is voor de motivatie. De kans op blessures is klein, omdat de opbouw naar een langere afstand zeer geleidelijk gaat. Na afloop van de cursus loop je onafgebroken de 10 kilometer. Train je door dan zou je deel kunnen nemen aan de Tilburg Ten Miles 2016 en loop je deze zonder problemen uit.

 

INHOUD VAN DE CURSUS

De cursus bestaat uit twee trainingen per week op dinsdag en donderdag van 19:30 uur tot ongeveer 21:00 uur. De trainers begeleiden je aan de hand van een hardloopschema waarbij iedereen mee kan komen. Van hen krijg je ook adviezen over kleding, schoenen, looptechniek, ademhaling en blessurepreventie. Na de training praten we nog wat na onder het genot van een kopje thee. Kleed- en doucheruimtes zijn beschikbaar op het complex van VOAB. Donderdag 24 september 2015 start bij Loopgroep Goirle de cursus. De cursus wordt gegeven tot donderdag 7 april 2016. Op die dag lopen alle cursisten het “rondje Willem II”, precies 10 km, zonder onderbreking.

 

INSCHRIJVEN EN KOSTEN

Het cursusgeld bedraagt € 70,-. Dit is inclusief een functioneel hardloopshirt van Loopgroep Goirle naar eigen keuze. Na de cursus kan je geheel vrijblijvend lid worden van Loopgroep Goirle.

schrijf hier in.

 

Voor geïnteresseerden is er op dinsdag 22 september 2015 een informatieavond in de kantine van het sportcomplex van VOAB aan de Spoorbaan 45 in Goirle, aanvang 19:30 uur.

Voor nadere informatie kun je bellen met Pierre de Kok 013-5345524.

 

START TO RUN

Die rode wangen, dat frisse gezicht en dat gezonde lijf; ook jij kunt een hardloper zijn! Kom meedoen, kom hardlopen en ervaar het plezier van hardlopen tijdens de 6-weekse cursus Start to Run.

Enthousiaste trainers en gezellige loopmaatjes wachten je elke zaterdag op voor een energieke training. Samen werk je toe naar de afsluitende ‘Start To Finish’ trainingsloop op de zevende zaterdag. Je conditie verbetert en dat voel je: je wordt steeds fitter! Elke kilometer verbrand je ook nog een flinke hoeveelheid calorieën. Wie heeft er nog een excuus om op de bank te blijven zitten?

 

INHOUD VAN DE CURSUS

De Start To Run-groep treft elkaar één keer per week op zaterdag ochtend van 09:30 uur tot ongeveer 11:00 uur. Het is de bedoeling om daarnaast ook zelf een keer te gaan trainen (eventueel ondersteund door een app). Over die training die je in je eentje hebt gedaan, kun je later je verhaal kwijt bij de rest van de groep of bij de trainer, als je dat graag wilt delen.

Zaterdag 12 september start bij Loopgroep Goirle een nieuwe cursus Start To Run. Na een zes-weekse cursus kun je zo’n 25 minuten achter elkaar hardlopen. Je sluit op de 7e zaterdag je cursus af met een Start To Finishloopje van ca. 3 km.

 

INSCHRIJVEN EN KOSTEN

Voor 47,50 euro ben je lid van Start To Run. Wie een tienerdochter- of zoon heeft die ook wil gaan hardlopen, mag samen voor 85 euro meedoen. Je krijgt veel meer dan alleen een fit lichaam als je meedoet aan Start To Run! Je ontvangt ook een functioneel hardloopshirt, drie edities van het tijdschrift Runner’s World én het speciale Start to Run Magazine, vol beginnerstips en weetjes. Je bent voor vier maanden lid van de Atletiekunie zodat je verzekerd bent tijdens de trainingen en je krijgt korting op producten van de Atletiekunie.

 

Voor geïnteresseerden is er zaterdag 5 september een informatieochtend in de kantine van het sportcomplex van VOAB aan de Spoorbaan 45 in Goirle, aanvang 09:30 uur

Voor nadere informatie kun je bellen met Theo Walbeek 06 52001737 of kijk op www.starttorun.nl. Via deze site kun je ook inschrijven. Je moet dan aangeven dat je kiest voor de locatie van Loopgroep Goirle.

Comments Are Closed!!!