Monthly Archives:november 2017

Inschrijving Wilkin Sports Cross is open

nov 17, 17
Theo Walbeek
No Comments

Zondag 14 januari 2018 organiseert Loopgroep Goirle de Wilkin Sports Cross op de Regte Heide

Wat is er mooier dan het jaar lekker sportief te starten in de schitterende omgeving van Goirle? Loopgroep Goirle organiseert ook dit jaar weer haar jaarlijkse wintercross. De loop wordt gehouden op zondag 14 januari 2018, is toegankelijk voor jong en oud en interessant voor ieder niveau; van beginnende recreant tot ervaren wedstrijdloper. 

Na de sneeuwrijke en zonnige edities van 2016 en 2017 op het parcours op de Regte Heide, wordt deze cross met toestemming van het Brabants Landschap geprolongeerd en gaan we voor een succesvolle editie van 2018.  De Cross maakt deel uit van het Regio13 Global-e Crosscircuit. Deelname staat open voor wedstrijdlopers (pupillen en junioren, VB-atleten, senioren en masters) en recreanten. 

Natuurgebied de Regte Heide is vanaf de Turnhoutsebaan te bereiken. Parkeermogelijkheden aan de Tweede Dijk. Het wedstrijdparcours in het heidegebied is de laatste 500 m. na De Fokmast/Tweede Dijk alleen lopend of per fiets te bereiken. Voor kleedaccommodatie en (onbewaakte) opslag van persoonlijke spullen is een tent aanwezig.Wij zien u graag in januari op de Regte Heide! 

Info en Inschrijven

Loopgroep Goirle neemt deel aan Gelden vûr Helden 2017

nov 12, 17
Marcella
No Comments

Gelden vûr Helden, de goede doelenactie in de gemeente Goirle, zamelt in 2017 geld in voor kinderen in armoede. Gelden vûr Helden (GvH) verbindt zich aan Stichting Leergeld Goirle-Riel dat ervoor zal zorgen dat elke eurocent die gedoneerd wordt terecht komt bij kinderen die dit echt nodig hebben.

GvH stimuleert ondernemers, particulieren, scholen en andere organisaties om in actie te komen. Van 7 tot en met 10 december zullen verschillende evenementen plaatsvinden in het centrum van Goirle en met steun van Centrum Goirle. 

Loopgroep Goirle gaat zich ook inzetten om geld in te zamelen voor deze editie van Gelden Vûr Helden en wel door een trail en wandeling te organiseren.

Zondagochtend 10 december organiseert Loopgroep Goirle de Gelden Vûr Helden wandeling en de Gelden Vûr helden Trail.

Je kunt dan een mooie route wandelen of hardlopen op landgoed Gorp en Roovert. Onder begeleiding kun je ca 10 km wandelen. Hardlooptrainers zullen je meenemen voor een recreatieve trail van 5 km, 8 km of 10 km. We starten om 9.45 uur met een gezamenlijke warming-up op het Kloosterplein in Goirle. Om 10.00 uur vertrekken we.

Deelname kost slechts €5,- p.p. bij voor-inschrijving en €7,- p.p bij na-inschrijving op de dag zelf op het Kloosterplein. De inschrijfkosten gaan geheel naar Gelden Vûr Helden Goirle/Riel. 

Inschrijven.

Opbrengst Rabobank clubkas campagne 2017!

nov 12, 17
Marcella
No Comments

Woensdagavond 1 november was de bekendmaking van de opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne. Bij deze actie konden leden van de Rabobank afgelopen weken een stem uitbrengen op hun favoriete vereniging. Door de Rabobank werden die stemmen omgezet naar een geldbedrag. Loopgroep Goirle heeft zich voor deze actie verbonden met de Zonnebloem Goirle en met de Harmonie Oefening en Uitspanning om samen stemmen te werven. En deze samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen.

Loopgroep Goirle heeft deze avond van de Rabobank een cheque ontvangen van maar liefst €2019,22!! Een enorm bedrag voor onze vereniging waar we uiteraard heel blij mee zijn.

Het geld moet ten goede komen aan de gemeenschap en wordt daarom ingezet voor de loopevenementen (o.a. cross, voorjaarsloop) die onze wedstrijdcommissie volgend jaar organiseert.

Ook de Zonnebloem en de Harmonie hebben van de samenwerking geprofiteerd en hele mooie bedragen opgehaald voor hun vereniging.

Loopgroep Goirle zet zich in bij landelijke Natuurwerkdag Gorp de Leij

nov 12, 17
Marcella
No Comments

Loopgroep Goirle en de natuur horen bij elkaar. Onze leden houden van hardlopen en wandelen en als het licht het toelaat doen we dat zoveel mogelijk in de natuur om ons heen. Zo kom je de lopers van Loopgroep Goirle regelmatig tegen op de Regte Heide of op Landgoed Gorp en Roovert. Eenmaal per jaar organiseren we een cross op de Regte Heide. Dit gaat natuurlijk in overleg met Brabants Landschap. Wij zijn blij dat we ook voor deze hardloopevenementen gebruik mogen maken van de natuurgebieden vlakbij huis.

Omdat wij altijd dankbaar gebruik maken van de natuur om ons heen en daar ook enorm van genieten, is het voor ons vanzelfsprekend dat we met een aantal leden vrijwillig hebben deelgenomen aan de landelijke Natuurwerkdag van zaterdag 4 november jongstleden. Met 10 leden van de loopgroep hebben we ons aangemeld bij locatie Gorp de Leij waar we deze dag in totaal met 70 mensen gewerkt hebben aan het behoud van natuur en het landschap.